Uw konijn bij trimsalon Hope

De eerste afspraak

Natuurlijk begrijpen wij dat het voor zowel u als uw konijn erg spannend is om voor de eerste keer naar de trimsalon te gaan. U weet waarschijnlijk niet goed wat u kunt verwachten en wat er gaat gebeuren.

Om die reden vinden wij het heel belangrijk om eerst kennis met u en uw konijn(en) te maken.

Het is voor de behandeling ook heel belangrijk om al een hoop informatie op voorhand te hebben, zodat wij de trimbehandeling hier op aan kunnen passen. Wanneer u een afspraak met ons maakt, zullen wij altijd samen overleggen welke behandeling wij gaan toepassen.

Daarnaast ontvangt u van ons per mail een vragenlijst die wij graag ingevuld terug ontvangen om alles goed in kaart te kunnen brengen. Op deze manier kunnen wij de best mogelijke behandeling aan uw konijn geven.


Waar u rekening mee moet houden

                                     Er zijn bepaalde zaken waar u zeker rekening mee dient te houden voor u uw konijn naar de salon brengt.                                            Hieronder benoemen wij de belangrijkste zaken.

Vaccinatie Myxomatose, RHD1 en RHD2

Wij willen u graag wijzen op de risico´s wanneer u er voor kiest uw konijn niet te laten vaccineren. Deze virussen kunt u zelf ook meedragen aan uw eigen kleding (schoenen) wanneer u bijvoorbeeld in een bos bent geweest. Wanneer een konijn een van deze virussen oploopt, loopt dit in bijna alle gevallen fataal af, tenzij het dier gevaccineerd is. Dan is de overlevingskans vele malen groter.

Wij behandelen zowel gevaccineerde als ongevaccineerde konijnen in onze salon. Gelukkig worden al onze trimmaterialen gedesinfecteerd na iedere trimbeurt en de salon wordt ook grondig gereinigd. Ook ontsmetten wij onze handen en kleding.  Wij adviseren u contact op te nemen met uw dierenarts als u uw konijn wil laten vaccineren. Momenteel is er een 3-in-1 vaccin beschikbaar wat 1 jaar geldig is.

Heeft uw konijn een maatje?

Als uw konijn een maatje heeft raden wij aan om het maatje ook mee te nemen. Ze hebben op deze manier steun aan elkaar en de kans is groter dat er geen ruzie ontstaat wanneer u de konijnen na de behandeling weer terugzet in hun verblijf. Als u alleen het konijn meeneemt dat getrimd moet worden, bestaat er een kans dat ze zullen vechten wanneer u het getrimde konijn terug plaatst in hun verblijf. Het getrimde konijn heeft namelijk een andere geur gekregen en het kan zijn dat het maatje dit niet accepteert. Wanneer u ze beiden meeneemt zullen we het maatje ook even kort borstelen zodat beide konijnen hetzelfde ruiken. Blijf er altijd een minuut of 10 bij na het terugplaatsen van de konijnen in hun verblijf.

Woont uw konijn binnen of buiten?

Het is heel belangrijk om te weten of uw konijn binnen of buiten gehuisvest is. Wanneer uw konijn buiten gehuisvest is, moet de vacht langer blijven dan wanneer het konijn binnen woont. Buiten heeft het konijn namelijk de wintervacht nodig om warm te blijven. Wij zullen, zeker in de winterperiode, een konijn dat buiten woont nooit kort scheren. Als we echt geen andere keuze hebben omdat een konijn bijvoorbeeld compleet vervilt is en we wel kort moeten scheren, dan zullen wij u vragen het konijn na de trimbehandeling binnen te huisvesten. Als het konijn een maatje heeft betekent dit dat het maatje ook mee verhuist naar binnen.

Is het konijn gezond?

Wij vernemen op voorhand graag van u als u op de hoogte bent van lichamelijk afwijkingen bij uw konijn. Bijvoorbeeld een uitstekende schouder, een gebroken of kromme staart, afwijkende stand van de poten enzovoort. Als wij dit van te voren weten kunnen wij namelijk de trimbehandeling hier op aanpassen. Een konijn met een afwijkende stand van de poten kan vaak bepaalde bewegingen niet maken en moet daarom op een andere manier gehanteerd worden tijdens het trimmen. Als u weet dat uw konijn pijn heeft kunt u in overleg met uw dierenarts pijnmedicatie geven voor de trimbehandeling.

0